Solen skiner efter två dagars regn

I går fick Cnövit sina lamm efter lite stönande och stånkande. Två tackor i vitt

.Cnövit med sina två lamm 2012 dag 2

I morse väcktes vi vid fyra av en himla liv i fårhagen. Asta, som varit minst över magen, hade fått fram två lamm helt på egen hand. Två helt kolsvarta, en tacka och en bagge. Rätt ynkliga till att börja med men dom tar sig dom också.

Asta med sina två lamm 2012 dag 1

Nu är det bara de två riktigt stora tanterna Cinderella och Corint kvar att lamma. Vad fel man kan ha, deras magar var stora första och vi räkande kallt med att dom två skulle vara de första att få ut lamm, istället väntar de till sist... 

Alla tio äggen som vi hade gett hönorna att ruva på har kläckt fram. 1 brun, 3 svarta och resten gula... Nu piper det mest hela tiden inne i hönshuset och dom verkar må bra.


Vintern ger sig definitivt

Nu har fåren fått komma ut på grönbete och några kycklingar har kommit ur äggen. Sommaren är på gång faktiskt!

årets första kyckling

Camilla och lilla baggen


Första lammen kom lite tidigt

Canel var först ut. 2 lamm helt på egen hand på morgonen den 12 maj 2012

Enligt beräkningarna borde det vara nära två veckor till lammning och alla tackor var framme och åt i morse när jag var ute och gav dom mat. Några timmar senare stod Canel plötsligt med två små lamm och verkade ganska obekymrad...

Dom fick kom in under värmelampa och lite nytt strö och bägge var igång och diade nästan direkt. Får se om resten hänger på redan nu. Lite onödigt tidigt med tanke på att det är rätt mycket snö kvar och att det fortfarande inte har torkat upp. Men vi gör det bästa av det och det kommer säkert att fungera bra!


Liiite hopp om vår

April var kall och mycket snö kom det. Det kändes som om det var på väg att vända men i helgen kom en massa snö igen. Nu verkar det till slut bli vår även i år om man får tro prognoserna. Vore skönt om det hann smälta bort och torka upp innan lammen kommer, det är ju inte mer än ett par veckor bort nu. Vi har några intressenter på fåren så vi kommer nog att dra ner lite på flocken. Tyvärr verkar ingen vara intresserad av Doc som avelsbagge, vi får se hur det löser sig.

Tvättstugan börjar röra sig framåt igen även om det går väldigt trögt, tycker i alla fall jag... Idag var det målning av tak och väggar. Imorgon kommer rörkrökaren, sen ska det förhoppningsvis inte vara så mycket kvar. Ska bli skönt att ha ett helt hus igen även om det blir en hel del att göra för att ordna upp den röra som blivit med nära en månad utan tillgång till riktig tvättstuga eller mina grejor i gamla kontoret...

P1010387


Det går långsamt fram men

det går ändå fram... Efter en tid på nästan två veckor utan verksamhet på tvättstugearbetet så la dom igår i alla fall in den nya mattan. Förhoppningsvis blir det målning idag så att allt kan vara färdigt i början av nästa vecka!

3 maj 2012


Ännu ett steg

Det går framåt, men visst känns det som om det vore skönt om det vore färdigt nu så att man kunde plocka iordning i resten av huset som nu är lite rörigt...

P1010371


Aprilväder och bygge

Födelsedagen förflöt i lugn och ro hemma. Lite uppstädning på gården efter tvättstugerenoveringen blev det på lördagen. Söndagen blev en innedag eftersom snönn vräkte ner och la en decimeter tung blöt snö över mark och träd. Sommarhagen för hönsen behövde renovering efter den snön.

Nu är det måndag och hantverkarna jobbar på med bygget. Nu ser det ut att ha vänt och blir allt bättre igen! :-)

P1010369


Så var påsken över

Det blev en påsk med fantastisk väder, sol och blå himmel. Perfekt skare för skidåkning så hundarna fick en rejäl åktur per dag. På måndagen såg vi årets första björnspår borta vid gruvmyran.

ATT00081

Nu är det vanlig vecka igen och hantverkarna har gjort ännu ett dagsverke på tvättstugan. Ska bli skönt när det är klart och skönt att det äntligen blev av!

P1010367


Det går bakåt innan det blir bättre

Dag 2 av renoveringen...

P1010364


Ännu en renovering

Nu har då nästa renovering kommit igång. Förhoppningsvis den sista av de större som återstår från tiden för köpet av stället för nu snart 8 år sedan. Denna gång är det tvättstugan som ska få ett ansiktslyft och äntligen ska golvbrunnen bli den lägsta punkten! Utöver det väntar öppningsbara fönster i sovrummet för syretillförselns skull samt en bättre dörr mot altan. Den dörren används nog mer än huvudentren så behovet av förbättring där känns stort.

P1010363

Idag började de i alla fall riva i tvättstugan och vi hann inte med någon "före" bild, men vi får väl börja  någonstans i starten i alla fall...


«november 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930