Grillpremiär

Även om snön ligger kvar så tinar det fort nu. Tyvärr gjorde blåsten att grillpremiären fick avnjutas inomhus. Ja, grillningen gjordes i klotgrill på verandan, men den avnjöts vid köksbordet. Fjolårets älg med klyftpotatis och ett gott rödvin. Dessutom fjolårets blåbär i form av blåbärsvin som är riktigt bra iår. Nu ser vi fram mot påsken med sol och värme och förhoppningsvis vindstilla eftermiddagar så att den "riktiga" grillningen kan få premiär också!


Vatten är ett elände!

Dagen inleddes med en smärre översvämning i tvättstugan. Det här huset och vatten går inte riktigt ihop! Visserligen säger dom att vattenkvalitén sliter på rören, men det är mer än så. Varje år har vi haft något elände med vatten inblandat och nu är det bara att räkna in en renovering av tvättstugan till våren/sommaren i minuskontot. Utöver att rören inte håller tätt så är de som byggt stället inte helt proffs känns det som, både i det nyrenoverade badrummet och tvättstugan så hade de lyckats med konststycket att få golvbrunnen att ligga HÖGRE än resten av golvet... Gissa reslutatet när det läcker vatten...

Som sagt, läckage från ventilationen ut från köket efter att snö glidit ner mot röret, ett rasat garagetak på grund av underdimensionerade bjälkar, en sönderfrusen koppling till utevattnet och droppande ledningar i tvättstuga avslutades (?) alltså idag med att vatten sprutade fritt i tvättstugan. Som tur var gick det att stoppa men det känns fortfarande tillfälligt och osäkert. Till på köpte halkade jag och slog foten så nu haltar man fram härhemma på sin lediga dag. Nåja, man håller ju hantverkare med jobb i alla fall, även om det hade varit roligare att lägga pengar på hög till afrikaresan...


Seg söndag

Gårdagen blev en lång och fullteckand dag. Först en heldag uppe i Arvidsjaur på jaktmässa, sen hem och göra sig iordning för party. Det var pubkväll med levande musik i Fällträsk och vi gick dit. Soul Ride spelade och det blev en lång kväll med öl och några drinkar, bra musik och umgänge med byagrannarna. Hem kom vi inte förrän framåt ett. Trots det vaknade jag redan före sju och har varit uppe sen dess. Kanske borde ha gett mig ut på skidor med hundarna, men det blev en seg dag som nu har avrundats med ishockey. 

Semlan blir allt mer personlighetskluven när det gäller fåren, nu står hon med dom och äter havre... hå hå ja ja...

Semlan och fåren


Vissa dagar känns trista

Tyvärr så klarade inte vår BamBam av kastreringen (hon var egentligen en han visade det sig...) Sövning och operation gick bra. Pigg efter uppvaknandet men somnade in av ännu så länge okänd anledning efter att ha varit vaken efter operation ett par timmar. Dom ska undersöka orsaken, eventuellt kan han ha haft njurproblem som gjorde att kroppen inte orkade med påfrestningen. Alltid trist att förlora ett djur på det viset - hoppas han får hoppa på gröna ängar någon annanstans nu!

CIMG1478


Aktiv helg

Det är söndag morgon och det känns skönt att kylan äntligen har släppt sitt grepp om Norrbotten! I går var det lite dagsmeja och idag är det bara strax under 0 redan klockan 6. Vaknade tidigt och dricker kaffe eftersom jag ska iväg in till stan och ha en träff med länets provledare för jägarexamen - jobb alltså! Lite trött efter gårdagen. Jag satt som mötesordförande när Svenska Björnhundklubben hade sitt riksmöte i Piteå och kvällen avslutades med midag och en krogshow i rock´n´roll takt. Riktigt trevligt trots att det var jag som körde och Camilla som fick bli bjuden på öl och vin. Kul att träffa björnhundsfolk också, lite sugen blir man på att starta om med en valp ganska snart. Den här gången blir det nog en hanne känns det som men kanske måste vi vänta tills vi varit i Afrika igen innan man drar på sig en valp. Det innebär att det blir valp först efter nästa sommar men det kanske är läge att börja söka intressanta kombinationer redan nu...

Vi får hoppas att skoterspåren blir uppkörda och vädret håller vad det lovar så kanske det kan bli en dag på skidor i veckan. Känns som att hundarna inte har fått någon riktig motion på alldeles för länge nu. Man kan inte skylla allt på vädret, lite har det ocksaå varit en väldigt seg förkylning som inte har velat släppa men som nu verkar ge med sig tillslut...

Nåja, dags för arbete nu!


Vintern rullar på

Visst är det skönt att komma hem efter en helg nere på Öster-Malma med förbundsstyrelse och ordförandekonferens. Eftersom det saknas flyg norrut på lördagar så blev det att vänta till söndag morgon med hemfärd, men en trevlig kväll hos Jonas och Helena gjorde ju detta ändå uthärdligt. Nu är det arbetsvecka igen och det känns ganska onödigt att vi har fått in ett stabilt högtryck över oss nu. Visst är det skönt med sol nu när dagarna är längre och visst är det skönt att det inte fyller på med mer snö, men....

Fortsatt kallt

Visst hade man gärna sett något högre siffror på termometern. Innetemperaturen är egentligen lite högre, men kylan kryper igenom väggen och sänker den. Men ute är det faktiskt onödigt kallt, det tycker till och med jag. Dom sa på nyheterna att det kunde bli ännu kallare framåt veckan,,,,, Nu vill vi har dagsmeja istället!!!


Trevligt besök

Ännu en helg, nu precis in i februari. Grått och mycket lätt snöfall, men ljuset återvänder allt mer och dagarna är märkbart längre. Lite pyssel på gården med får och kaniner.

Hade ett kort men trevligt besök från fredagkväll till lördag morgon. Gunnel (faster) och Olle kom förbi efter att de hade varit på Jokkmokks marknad. Stannade över för middag och övernattning innan de satte sig på flyget söderöver igen. 

Borde kanske snöra på sig skidor så att hundarna får lite motion, men förkylningen hänger i och snöandet gör att det inte är mycket till spår att åka i. Dom får vänta lite till så får vi hoppas på bättre vårvinter. 


Fortsatt kallt, men ljuset kommer

En slö helg för mig och Johannes medan Camilla har långskift både lördag och söndag. Igår såg det ut som om det skulle bli lite takdropp, men det vände neråt redan vid -2. idag var det -19 på morgonen. Det känns som om det gärna kunde komma en blida och rensa träden nu, en gren har redan knäckts på gårdstallen på garageplan...

Gården 23 januari 2011

Snö och inte en plusgrad sedan mitten av oktober. Vi får se om prognosen stämmer med premiärtö redan nu på fredag?

 


Ny familjemedlem

Så har då ännu ett får anslutit till flocken i hagen. Mia, en svart tacka som nu förhoppningsvis ska lamma till våren. Transporten i bilen gick bra men det var en bister start på hennes tid på gården. Nära -30 nu på morgonen men dom ser ut att må väl allihop.

P1000805


Ett nytt år har inletts

Jag är just hemkommen från Finland och samlar intrycken från jakten på vitsvanshjort. En ny upplevelse att jaga hjortvilt på natten i stjärnljus. Trodde först inte riktigt på det, det kändes alldeles för mörkt, men när hjortarna väl klev ut på de snötäckta fälten så var det fullt möjligt ändå! Ganska kallt och hjortarna var oerhört skygga så det var till att sitta helt stilla och tyst i mörkret i timma efter timma. Jag såg några stycken hindar och skjöt en, däremot blev det ingen hjort med horn på huvudet. Men kött i frysen blev det i alla fall och trevligt att återuppta bekantskap med gamla klasskamrater!

På pass i Finland, spaning efter vitsvanshjort

Nu är det några dagar i lugn och ro på gården innan jobbat sätter igång på allvar igen...


«oktober 2019»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031