Azzar på utställning

Så var det dags att begå premiär för Azzar på utställning. Den omtalade vårvärmen uteblev, -15 när vi for klockan 06:00 och trots en blek sol så var parkeringen i Överkalix en kall plats. Som tur var blev det så att Azzar öppnade hela utställningen som ensam i sin klass, hanvalp karelsk björnhund. I det stora hela ett mycket bra omdöme. 58 cm hög, har kvar lite massa att bygga på men det ska man väl ha när man är knappt 8 månader! Vi tittade lite på övriga svart/vita men for sen hemåt med en lunch på Persöns restaurangen. Nu är det lite koppelträning som gäller fram till juni då utställningen gäller lite mer när resultatet ger godkänt för jaktprovsstart. 

Tyvärr var kameran inställd för lite sämre ljus än det var idag så det blev överexponerade kort, men vi kan ju ta kort på Azzar när vi vill! :-)

P1010320


Lite ommöblering

Nu börjar det röra på sig igen inne i huset när vinterns värsta kyla har släppt. I helgen blev det lite omflyttning och byggnation så nu har vi flyttat upp vårt sovrum en trappa upp och byggt in ena väggen som fööräd i det rummet. "Kontoret" är på väg att flytta upp en trappa och Johannes har fått vårt gamla sovrum på nedervåningen som sitt. Vi har också funderingar på att byta fönster och har haft två firmor på besök för att få offerter. Bägge var efter moget övervägande lite väl dyra för att det skulle bli ett helt byte, men fönstren i vårt nya sovrum MÅSTE kunna öppnas till sommaren. Även altandörren måste bytas, den använder vi ju mer än huvudentren! Sen är det dags att göra en renovering av tvättstugan för att få den sista svaga punkten åtgärdad. Liksom i badrummet så är golvbrunnen inte lägsta position på golvet vilket har sina följder om det blir vattenläkage. Så det blir bygge till våren och en klädkammare av mitt gamla "kontor"/jaktrum. Vi ska försöka bli bättre med uppdateringar här när det väl kommer igång...


Nytillskott igen!

Det är bara att konstatera att bloggen blir lite oanvänd när både Camilla och jag använder facebook, men lite får vi väl lov att fylla på här också!

För någon vecka sen sa Camilla att tre hundar var mer än tillräckligt, nu blev det ändå så att hund nummer fyra införskaffades i mellandagarna. Mycket beroende på mamma nere i Alunda som också hon har skaffat en ny valp (Rufus) som smälte hjärtat på Camilla. Den nya stjärnan i Långträsk är en liten blandrastik som har fått namnet Milou. nu har vi nästan hela gänget från den serien. Tintin, Milou och Azzar påminner mycket om kapten Haddock i den senaste filmen. Vilka som är Dupont Dupond och proffessor Kalkyl  får vi väl återkomma till!

P1010268

Milou har fått en egen sida här också, uppe i menyn


December och barmark

1 december och barmark. lite minusgrader men det är allt. De flesta kaninerna är borta nu, bara en liten svart osåld. Fåren har börjat få ensilage och i princip slutat gå ut i sommarhagen nu. Azzar fortsätter växa och ställa till det! Känns som om man har lite sömnbrist, men aarbetet ska ju lugna ner sig nu efter att turen till öster-Malma runt lucia har passerat. Första julbordet imorgon.


Dags att minska ner djurantalet igen

Nu växer kaninungarna så det knakar och det är hög tid att få ut en annons så att vi kan placera ut dom hos någon annan. En eller ett par går ju an, men 11 vädurskaniner blir lite väl trångt även för oss! Alla spekulanter är välkomna!

P1010210P1010214P1010188P1010212


Kaninmamma

Världens snällaste?? Visst är hon underbar denna lilla Tintin! När jag tar in kaninungarna för att vänja sej vid ljud och annat så kommer Titterittan och håller stenkoll på dom små och lämnar dom inte i första taget.Husses"champinjon i skogen" är världens snällaste hemmavid!! Hon är så försiktig och rädd om de små att jag utan att tveka skulle kunna lämna dom ensamma med henne,hon skulle inte röra dom. Hon är en bedårande hund på alla sätt!!

CIMG2633CIMG2645CIMG2629


Mer djur...

Jag trodde ett tag att Azzar var det absolut sista tillskottet på farmen för ett bra tag, men man ska aldrig tro för mycket. I samband med Frassas kastrering så lyckades han tydligen i sista sekunden få till en tillräckligt lång stund med Filippa... två kaniner, räkna ut resten själv!!! Resultatet blev 10 ungar varav 9 nu lever i högönsklig välmåga och har öppnat ögonen och börjat röra på sig. Nu gäller det bara att få ut dessa små till intresserade kaninköpare så man inte blir sittande med ett gäng på 11 fullvuxna vädurar!

P1010152P1010167


Björnkontakt igen

Visserligen en vecka gammalt men ändå värt att notera. Den planerade björnjakten i Alvik var på väg att ställas in då den tilltänka hunden inte kunde komma. Själv hade jag planerat att vara hemma med Azzar, men då de ringde och sa att de hade färsk björnskit på vägen så for jag, Camilla, Semlan och Azzar dit ändå. Semlan hittade igen björnarna och jag hde dom på 70 meter som närmast. De passerade en passkytt på stickväg 5 men det var två stycken, en liten och en stor, så troligen inget skjutbart. Semlan hade ytterligare några kontakter och skall på dom innan de drog iväg och vi gav upp. Kul var det och Azzar fick sin första kontakt med färsk björnlukt.


Ny hund på gården

Så kom då nytillskottet hem i god ordning. En lång resa från Vätterns strand till kusten i Norrbotten. Kvällen ägnades åt att bekanta sig med hus, familj och hundar. Dagen efter stod gårdens djur på tur. Där var definitivt hönsen roligast!

CIMG2549CIMG2553CIMG2561


Ännu fler djur på gården!

Det blev ett hastigt beslut efter att vi bestämde oss för att komplettera all-round hunden Semlan med en förhoppningsvis lite mer älginriktad hund. Av en ren händelse så hade Semlans syster Elsa just fått valpar och som tur var för oss så var tikvalpar tingade men allt som kom var hanhundar! Beslutet togs på stående fot och valparna var redan fem veckor gamla. Så nästa vecka tar jag bilen ner till mötena på Öster-Malma och på vägen hem följer det nya stjärnskottet med. När han väl är på plats så får vi väl se vad han kan tänkas heta inofficiellt till vardags.

Symme #3 

Just nu är det bygge på gång för ytterligare en hundgård, sen är hund/kaninhuset fyllt till bredden! Synd bara att det ska regna så fördömt, inget roligt att bygga i regn. Dom säger att det ska klarna upp till helgen så lite jakt och lite bygge hoppas jag hinna med då!


«oktober 2019»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031